reklama

obrazek

Fazolkový salát s tuňákem

Vloženo: 25.08.2007 02:08

Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 341 lidí
Hodnocení: 2.79
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

500 g zelených fazolek, 50 g tuňáka ve vlastní šťávě, 100 ml octa, 50 ml bylinkového oleje, majoránka, bazalka, petrželka, 2 malé cibule, 1 stroužek česneku, sardelová pasta, čerstvě mletý černý pepř, sůl.

Příprava

Do salátové mísy dáme ocet a polovinu bylinkového oleje a přidáme směs sekaných bylinek. Cibuli najemno nakrájíme, zabalíme do plátěného ubrousku a na okamžik ponoříme do vody. Silně ji vymačkáme a dáme ji do mísy současně s utřeným česnekem. Poté přidáme kousky tuňáka a horké, uvařené a okapané zelené fazolky. Nakonec přidáme sardelovou pastu. Vše důkladně promícháme, přikryjeme fólií a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Fazolkový salát občas promícháme, nakonec jej ochutíme druhou půlkou bylinkového oleje a dle chuti osolíme a opepříme.

Recepty dle ingrediencí