reklama

obrazek

Ruská marinovaná makrela

Vloženo: 25.08.2007 02:44

Počet porcí: 6
Celkem hodnotilo: 348 lidí
Hodnocení: 2.38
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

800 g makrely, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, 80 g oleje. Marináda: 80 g mrkve, 80 g petržele, 2 cibule, sůl, pepř, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 2 hřebíčky, 30 g oleje, 100 ml octa, 200 ml kysané smetany.

Příprava

Na začátku si připravíme marinádu - kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, celý pepř a hřebíček a směs osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme ocet zředěný vodou, povaříme a prolisujeme sítem. Do vychladlé marinády přidáme smetanu a směs důkladně promícháme. Osolené půlky makrely obalíme v trojobalu a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po vychladnutí zalijeme marinádou a necháme nejméně 8 hodin v ledničce odležet.

Recepty dle ingrediencí