
Rostocká marinovaná makrela
Hodnocení: 2.63
Vaše hodnocení receptu:
Poslat recept mailem
Tisk receptu
Ingredience
800 g makrely, sůl, hladká mouka, 2 bílky, 50 ml oleje. Marináda: 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, půlka citrónu, 150 ml bílého vína, cukr, ocet a sůl.
Příprava
Osolené makrely obalíme v mouce a necháme asi hodinu oschnout. Poté ryby znovu obalíme v mouce a v rozšlehaných bílcích a osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Vychladlé makrely urovnáme na míse, přelijeme studenou marinádou a necháme den v ledničce uležet. Marinádu připravíme tak, že do osolené vody dáme koření a kolečka zeleniny a povaříme. Přidáme kolečka cibule, kolečka citrónu bez jader, víno, cukr a ocet. Promícháme a necháme vychladnout.
Recepty dle ingrediencí

Bylinky, koření a houby
Houbové recepty, Čerstvé bylinky, Kořenící směsi, Jednodruhové koření, Bez určení, Léčivé bylinky


Nápoje
Léčivé bylinkové nápoje, Čaje a čajové směsi, Káva, Ovocné džusy, Zeleninové šťávy, Nelko drinky a koktejly, Alkoholické nápoje, drinky a koktejly, Bez určení

Ostatní
Sýry a sýrové směsi, Mléčné výrobky, Vejce a vaječné pokrmy, Těstoviny, Pizza, Sushi, Bez určení, Omáčky, Pomazánky, Marinády, Chléb a pečivo

Ovoce
Jablka, Hrušky, Třešně, Banány, Meruňky, Angrešt, Borůvky, Jahody, Broskve, Bez určení, Avokádo, Ovocné směsi a saláty, Citrón, Pomeranč, Kokos, Meloun, Mango, Švestky

Recepty na ryby
Treska, Pstruh, Okoun, Kapr, Úhoř, Losos, Tuňák, Candát, Štika, Rybí směsi, Platýz, Mečoun, Parma, Makrela

Recepty z masa
Kachní, Telecí, Skopové, Hovězí, Králičí, Krůtí, Kuřecí, Vepřové, Jehněčí, Mleté maso, Bez určení

Speciální recepty

Zelenina
Sója, Brambory, Rýže, Dýně, Čočka, Hrách, Mrkev, Cibule, Květák, Mrkev, Brokolice, Fazole, Špenát, Zelí, Kedluben, Celer, Hlávkový salát, Zeleninové směsi, Okurky, Rajčata, Artyčoky, Cizrna, Cuketa, Čekanka, Česnek, Bambusové výhonky, Fenykl, Lilek, Pórek, Řepa, Paprika, Olivy, Kapusta, Tykev, Chřest, Rukola