reklama

obrazek

Rostocká marinovaná makrela

Vloženo: 25.08.2007 02:53

Celkem hodnotilo: 270 lidí
Hodnocení: 2.63
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

800 g makrely, sůl, hladká mouka, 2 bílky, 50 ml oleje. Marináda: 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, půlka citrónu, 150 ml bílého vína, cukr, ocet a sůl.

Příprava

Osolené makrely obalíme v mouce a necháme asi hodinu oschnout. Poté ryby znovu obalíme v mouce a v rozšlehaných bílcích a osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Vychladlé makrely urovnáme na míse, přelijeme studenou marinádou a necháme den v ledničce uležet. Marinádu připravíme tak, že do osolené vody dáme koření a kolečka zeleniny a povaříme. Přidáme kolečka cibule, kolečka citrónu bez jader, víno, cukr a ocet. Promícháme a necháme vychladnout.

Recepty dle ingrediencí