reklama

obrazek

Grilované krevety a hřebenatky

Vloženo: 27.08.2007 15:37

Doba přípravy: 25 min.
Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty: 25 g bílkovin, 9 g sacharidů, 4 g cukru, 23 g tuků, 13 g nasycených tuků
Energetická hodnota: 337 kcal
Celkem hodnotilo: 497 lidí
Hodnocení: 2.73
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

12 syrových velkých krevet, 12 vyloupaných hřebenatek, šťáva z 1 limety nebo citrónu, nastrouhaná kůra z 1 dobře omyté limety, 1 žloutek, 6 lžic rozehřátého másla, 1 lžíce nakrájeného čerstvého kopru nebo kerblíku, sůl, pepř, 2 červené cibule pokrájené na klínky, olivový olej na potření.

Příprava

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Krevety a hřebenatky dáme do mísy, přidáme polovinu nastrouhané citrusové kůry a polovinu citrónové šťávy a důkladně promícháme. V jiné misce rozšleháme žloutek se zbývající citrusovou kůrou a šťávou. Do směsi postupně po lžících vešleháme rozehřáté máslo. Pokračujeme ve šlehání až do zhoustnutí. Potom do hmoty vmícháme kopr a podle chuti sůl a pepř. Klínky cibule potřeme olivovým olejem a grilujeme zhruba 5 minut. Během grilování je jednou obrátíme. Zatím navlékeneme hřebenatky a krevety na předem namočené dřevěné špejle a grilujeme je 2 minuty po každé straně nebo dokud nezmění krevety barvu. Hřebenatky a krevety upravíme na nahřáté talíře, obložíme klínky cibule, pokapeme citrusovým máslem a podáváme.

Recepty dle ingrediencí