reklama

obrazek

Hummus

Vloženo: 27.08.2007 17:33

Doba přípravy: 10 min.
Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty: 13 g bílkovin, 17 g sacharidů, 1 g cukru, 25 g tuků, 3 g nasycených tuků
Energetická hodnota: 340 kcal
Celkem hodnotilo: 417 lidí
Hodnocení: 2.71
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

430 g opláchnuté a okapané nakládané cizrny, 120 ml pasty tahini, 3 stroužky česneku, 125 ml citrónové šťávy, 3-4 lžíce vody, sůl a pepř, 1 lžíce olivového oleje špetka cayenského pepře, 1 lžíce nakrájené čerstvé petrželky, 16 černých oliv.

Příprava

Cizrnu, pastu tahini, česnek, citrónovou šťávu a vodu rozmixujeme na hladkou pastu a podle chuti osolíme a opepříme. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu vody. Nemáme-li po ruce mixér, můžeme suroviny rozmačkat vidličkou a důkladně rozmíchat v misce. Hummus rozdělíme do misek, uprostřed uděláme zadní stranou lžíce důlek a do důlku nakapeme olivový olej. Povrch posypeme cayenským pepřem a nakrájenou petrželkou. Černé olivy připravíme do menší misky. Ihned podáváme nebo zakryjeme fólií a uložíme do ledničky.

Přílohy

Omáčku hummus podáváme s plátky čerstvého chleba a syrové zeleniny.

Recepty dle ingrediencí