reklama

obrazek

Domácí jablečný koláč

Vloženo: 05.09.2007 19:00

Doba přípravy: 120 min.
Nutriční hodnoty: 6 g bílkovin, 19 g tuků, 42 g sacharidů, 53 mg cholesterolu
Energetická hodnota: Na 1 kus: 360 kcal
Celkem hodnotilo: 362 lidí
Hodnocení: 2.98
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Na 12 kousků koláče: 2 kg jablek, 250 g mouky, 250 g másla, 250 g tvarohu, 3-4 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce oleje.

Příprava

Jablka oloupáme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s hnědým třtinovým cukrem a uvedeme do varu. Rozvaříme je a necháme vychladnout. Z másla, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme ho na třetiny. Dvě třetiny rozválíme, dáme na vymazaný plech a poklademe rozvařenými jablky. Zbylou třetinu nakrájíme na proužky a vyrobíme na koláčky mřížku. Pečeme při 175 stupních asi 1 hodinu.

Recepty dle ingrediencí