reklama

obrazek

Brynzové halušky

Vloženo: 07.02.2012 09:48

Počet porcí: 1
Celkem hodnotilo: 683 lidí
Hodnocení: 1.89
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

1 kg brambor, 450 g polohrubé mouky, 1 vajíčko, 500 g brynzy, 60 g sádla, 300 g uzené slaniny, sůl.

Příprava

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Očištěné a oloupané brambory nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme v těsto. Příprava halušek by měla být rychlá, aby nastrouhané brambor neztmavly. Těsto potom strouháme na struhadle na halušky nebo je nožem odkarujeme z prkénka přímo do vařící osolené vody. V hrnci je promícháme, aby se neslepily a vaříme cca 3-4 minuty. Poté halušky scedíme, promastíme sádlem a tukem z vyškvařené slaniny, promícháme s brynzou a posypeme škvarečky ze slaniny.

Recepty dle ingrediencí