
Bramborový krém
Hodnocení: 2.86
Vaše hodnocení receptu:
Poslat recept mailem
Tisk receptu
Ingredience
500 g brambor, 1 mrkev, 1 menší cibule, 100 ml zeleninového bujónu, 200 ml sladké smetany, 1 žloutek, 2 lžíce olivového oleje, 10-12 krevet, pažitka, sůl a pepř.
Příprava
Brambory, mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a uvaříme na mírném ohni doměkka. Poté polévku rozmixujeme, ochutíme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. 150 ml smetany smícháme se žloutkem, zbytek smetany ušleháme. Na olivovém oleji krátce opečeme krevety. Do hotové polévky vlijeme směs ze smetany a žloutku, znovu prohřejeme, ale už envaříme. Před podáváním ozdobíme každou porci lžící ušlehané smetany, několika krevetami a nakrájenou pažitkou.
Přílohy
Podáváme s opečenou houskou.
Recepty dle ingrediencí

Bylinky, koření a houby
Houbové recepty, Čerstvé bylinky, Kořenící směsi, Jednodruhové koření, Bez určení, Léčivé bylinky


Nápoje
Léčivé bylinkové nápoje, Čaje a čajové směsi, Káva, Ovocné džusy, Zeleninové šťávy, Nelko drinky a koktejly, Alkoholické nápoje, drinky a koktejly, Bez určení

Ostatní
Sýry a sýrové směsi, Mléčné výrobky, Vejce a vaječné pokrmy, Těstoviny, Pizza, Sushi, Bez určení, Omáčky, Pomazánky, Marinády, Chléb a pečivo

Ovoce
Jablka, Hrušky, Třešně, Banány, Meruňky, Angrešt, Borůvky, Jahody, Broskve, Bez určení, Avokádo, Ovocné směsi a saláty, Citrón, Pomeranč, Kokos, Meloun, Mango, Švestky

Recepty na ryby
Treska, Pstruh, Okoun, Kapr, Úhoř, Losos, Tuňák, Candát, Štika, Rybí směsi, Platýz, Mečoun, Parma, Makrela

Recepty z masa
Kachní, Telecí, Skopové, Hovězí, Králičí, Krůtí, Kuřecí, Vepřové, Jehněčí, Mleté maso, Bez určení

Speciální recepty

Zelenina
Sója, Brambory, Rýže, Dýně, Čočka, Hrách, Mrkev, Cibule, Květák, Mrkev, Brokolice, Fazole, Špenát, Zelí, Kedluben, Celer, Hlávkový salát, Zeleninové směsi, Okurky, Rajčata, Artyčoky, Cizrna, Cuketa, Čekanka, Česnek, Bambusové výhonky, Fenykl, Lilek, Pórek, Řepa, Paprika, Olivy, Kapusta, Tykev, Chřest, Rukola