reklama

obrazek

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

Vloženo: 05.09.2007 23:33

Doba přípravy: 140 min.
Počet porcí: 6
Celkem hodnotilo: 442 lidí
Hodnocení: 3.05
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Půlka jehněčí kýty cca 1,5 kg, 2 podélně nakrájené stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu najemno pokrájené, 100 ml olivového oleje, 250 ml jehněčího vývaru (lze nahradit zeleninovým), 600 g brambor pokrájených na kostičky o straně cca 2 cm, lístky čerstvé šalvěje, sůl, čerstvě mletý černý pepř.

Příprava

Troubu předehřejeme cca na 250 stupňů. Do jehněčí kýty uděláme špičkou nože hluboké zářezy, do kterých vsuneme plátky česneku. Kýtu položíme do pekáče, potřeme půlkou olivového oleje a posypeme půlkou rozmarýnu. Pečeme v troubě cca 30 minut, jednou ji obrátíme. Pak snížíme teplotu na cca 190, znovu kýtu obrátíme a podlijeme vývarem, případně ji znovu potřeme olejem a takto několikrát zopakujeme během další cca 1,5 hodiny - dokud není jehněčí měkké. Mezitím položíme na plech brambory, pokapeme zbytkem oleje a posypeme rozmarýnem a šalvějí. Pečeme přibližně 45 minut zároveň s jehněčím dozlatova. Zbytek šťávy z pekáče slijeme, přidáme červené víno a svaříme v omáčku. Jehněčí pečeni podáváme nakrájené na plátky s brambory přelitými omáčkou.

Recepty dle ingrediencí