reklama

obrazek

Gratinovaný fenykl

Vloženo: 05.09.2007 23:48

Doba přípravy: 50 min.
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 563 lidí
Hodnocení: 1.8
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

2 hlízy fenyklu (cca 600-700 g), 200 ml mléka, 20 g másla, 15 ml hladké mouky, 75 g sýra pecorino, 25 g strouhanky z bílého pečiva, sůl, čerstvě umletý černý pepř.

Příprava

Fenykl zbavíme drobných lístků a kořene. Hlízy rozčtvrtíme a nasypeme do velkého hrnce. Zalijeme mlékem a cca 15 minut zlehka dusíme. Zapékací mísu vytřeme máslem, fenykl vyjmeme naběračkou a vložíme do mísy. Mléko nevyléváme, ale ponecháme si jej stranou. V menším hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme zbylé mléko. Omáčku zlehka vaříme do zhoustnutí. Fenykl zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 20 minut, dokud se na fenyklu nevytvoří zlatavá kůrčička.

Recepty dle ingrediencí