reklama

obrazek

Pečená kachna s medem

Vloženo: 27.04.2012 17:19

Počet porcí: 1
Celkem hodnotilo: 674 lidí
Hodnocení: 1.88
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

1 kachna bez drobů
4 velká jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kousky)
4 lžíce medu
1 lžička kmínu
sůl dle chuti
voda na podlití

Příprava

Kachnu omyjeme, osušíme. V míse smícháme nakrájená jablka s medem, dobře promícháme a vložíme do kachny. Na povrchu kachnu osolíme, pokmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a křupava. Během pečení případně ještě podlijeme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

Přílohy

Podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným červeným hlávkovým zelím.

Recepty dle ingrediencí