reklama

obrazek

Bulharské kuře po gabrovsku

Autor: Lucka Zirrhová
Vloženo: 18.12.2007 00:10

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 263 lidí
Hodnocení: 2.31
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

1 větší kuře, grilovací koření, 2 lžíce másla a 4 lžíce oleje, 5 velkých cibulí, 1 lžička mleté papriky, půl lžičky koření čubrica, šálek drůbežího bujónu, 8 rajčat, 1 kg brambor.

Příprava

Očištěné kuře rozdělíme na několik porcí, posypeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a na rozhřátém másle s olejem smažíme po obou stranách. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme do výpeku vhodíme nadrobno nakrájené cibule a dusíme je dožluta. Přidáme papriku a čubricu, podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až se cibule rozdusí. Brambory uvaříme ve slupce a po mírném ochlazení oloupeme. Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na silnější plátky a na troše tuku osmahneme, aby se vydusila část šťávy. Dno pekáčku vymastíme olejem, rozložíme brambory, osolíme je a můžeme i trochu pokmínovat drceným kmínem, na ně rozetřeme dušená rajčata a na ně rozdušenou cibulovou omáčkou ochucenou dle chuti solí. Naplněný pekáček vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme, až omáčka začne na povrchu zlátnout.

Přílohy

Podáváme s dušenou rýží nebo s pečivem.

Recepty dle ingrediencí