reklama

obrazek

Rýže s klobáskami a kuřecími játry

Vloženo: 20.01.2008 01:22

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 169 lidí
Hodnocení: 2.33
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

300 g rýže, 4 lžíce olivového oleje, 400 g kuřecích jater, 200 g paprikové klobásky, 50 g anglické slaniny, 1 cibule najemno posekaná, 2 utřené stroužky česneku, 2 spařená a oloupaná rajčata, 150 g zmrazeného hrášku, 600 ml kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř.

Příprava

V hlubší velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm nakrájenou klobásu a slaninu. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Přidáme lžíci oleje a ze všech stran opečeme nakrájená kuřecí játra, opékáme asi 5 minut a přendáme je k opečené klobáse a slanině, přikryjeme a udržujeme v teple. Přilijeme zbylý olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Do směsi nasypeme opláchnutou a spařenou rýži, promícháme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni, dokud se tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Ke konci dušení přidáme hrášek a rýži promícháme vidličkou společně s opečenou klobásou, slaninou a kuřecími játry. Podle chuti osolíme a opepříme.

Recepty dle ingrediencí