reklama

obrazek

Dýňové kari s mletým masem

Autor: Alena Tomková
Vloženo: 21.01.2008 23:54

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 612 lidí
Hodnocení: 1.63
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

800 g dýně, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 řapíkatý celer, 1-2 chilli papričky, 1 červená paprika, 3 lžíce oleje, 600 g mletého masa, 1 lžička kari, 850 g drcených rajčat (z konzervy), 100 g sterilované kukuřice, 425 g sterilovaných fazolí, 200 ml bílého vína, sůl, 4 malé dýně na servírování, špetka drceného anýzu.

Příprava

Dýně zbavíe slupky, z dužiny odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli nasekáme. Řapíkatý celer pokrájíme na kousky. Z chilli papričky odstraníme semínka a také ji nasekáme, papriku nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Přidáme maso a orestujeme je (stále mícháme, aby se nespojovalo a zůstalo drobivé). K dobře orestovanému masu přidáme kari, drcená rajčata a necháme 15 minut dusit. Do tohoto základu přidáme nakrájenou dýni, kukuřici, kousky celeru, fazole i s nálevem, kostičky papriky, česnek a chilli papričku. Přilijeme víno a vše necháme společně povařit dalších asi 15 minut. Hotové dýňové kari ochutíme solí a drceným anýzem. Podáváme ve vydlabaných dýních jako v misce.

Recepty dle ingrediencí