reklama

obrazek

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Autor: Sylva Králová
Vloženo: 23.01.2008 18:41

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 430 lidí
Hodnocení: 2.55
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

600 g jehněčí kýty, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, sůl a mletý pepř, 6 stroužků česneku, 2 snítky rozmarýnu, 400 g zelených fazolek, hrst petrželky, 1 cibule, 1 chilli paprika, 4 lžíce švestkových povidel, 150 ml suchého červeného vína, balzamikový ocet, cukr a citrónová šťáva.

Příprava

Omyté a osušené maso potřeme utřeným stroužkem česneku, osolíme a opepříme. Maso ze všech stran opečeme na lžíci olivového oleje, přidáme máslo, rozmarýn, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí ve vyhřáté troubě cca 1-1,5 hodiny (dle potřeby - doměkka). Během dušení jehněčí dle potřeby podléváme vodou. Fazolové lusky uvaříme v osolené vodě na skus, slijeme a necháme okapat. Polovinu pokrájené cibule a část česneku necháme zesklovatět na lžíci oleje a promícháme s fazolkami a petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme a chuť dotáhneme pár kapkami balzamikového octa. Na omáčku rozehřejeme v kastrůlku lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a na mírném ohni opékáme asi 3 minuty. Přidáme pokrájenou papričku, osmahneme , vmícháme švestková povidla, přilijeme víno, šťávu z masa, rozmícháme a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Dochutíme solí, popřípadě cukrem a citrónovou šťávou. Maso necháme chvíli odležet a podáváme s fazolkami, přelité švestkovou omáčkou a pečenými bramborami.

Recepty dle ingrediencí