reklama

obrazek

Jehněčí na zelenině

Vloženo: 31.01.2008 00:45

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 293 lidí
Hodnocení: 2.62
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

20 g čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 červený pepřový lusk, 500 g bílého zelí, 2 červené papriky, sůl, 1 svazek jarní cibulky, 1 citrón, 2 lžíce oleje, 400 g jehněčí pečeně, 4 lžíce sójové omáčky.

Příprava

Oloupeme zázvor a česnek a obojí nasekáme najemno. Pepřový lusk omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme ho na jemné kolečka. Vše smícháme a dáme stranou. Zelí a papriku nakrájíme našikmo na 0.5 cm široké proužky. Cibulku nakrájíme našikmo na tlustší kolečka. Citrón omyjeme horkou vodou a nastrouháme kůru. Uvaříme rýži, 1 lžíci oleje zahřejeme v pánvi wok, omyjeme maso a 5 minut ho opékáme. Po 3 minutách přidáme česnekovou směs, poté vše vyndáme a uchováme v teple. Zbylý olej zahřejeme ve woku a opečeme zelí a papriku. Přidáme cibulku a 2 minuty opékáme. Přidáme maso a citrónovou kůru, dochutíme sójovou omáčkou.

Recepty dle ingrediencí