reklama

obrazek

Jahodové košíčky

Vloženo: 09.02.2008 19:47

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 436 lidí
Hodnocení: 2.75
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 máslo nebo tuk na pečení, 1 šálek mletého cukru, 2 žloutky, citrónová kůra, mouka na vál, tuk na vymazání formiček. Náplň: 1 měkký tvaroh, 5 lžic mletého cukru, 5 lžic změklého másla, trocha mléka, jahody.

Příprava

Do mouky na válu rozsekáme nadrobno změklý tuk, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou kůru z citrónu a zpracujeme rychle v hladké těsto, kterým plníme větší formičky na košíčky vymazané tuky. Dáme na plech a pečeme dorůžova při 200 stupních v troubě. Po upečení vyklopíme. Tvaroh, máslo a cukr vymícháme a podle potřeby zředíme mlékem. Krémem plníme vychladlé košíčky a nahoru klademe čerstvé, umyté a osušené jahody. Můžeme zalít červenou želatinou.

Recepty dle ingrediencí