reklama

obrazek

Rýže deseti chutí

Vloženo: 14.02.2008 13:02

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 243 lidí
Hodnocení: 2.6
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

2 lžíce olivového oleje, 500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 4 žampióny, 100 g celeru, 1 střední jablko, 2 lžíce rozinek, 2 šálky rýže, 800 ml kuřecího vývaru, špetka mleté skořice, špetka mletého hřebíčku, 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 1 pomeranč, sůl a pepř.

Příprava

Kuřecí prsa, celer a jablko pokrájíme na kostičky, žampióny na plátky. Cibuli nadrobno posekáme, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Stáhneme plamen, přidáme cibuli, žampióny, celer i jablko a vše orestujeme. Pak doplníme rozinky a směs odstavíme. Slepičí vývar osolíme, okořeníme skořicí, hřebíčkem a pepřem. Do zapékací misky nasypeme rýži, navrstvíme na ni směs z pánve a opatrně zalijeme vývarem. Přidáme sekané ořechy a vložíme odkryté na 30 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů, dokud rýže nevstřebá vývar. Pak pokrm necháme 5 minut dojít pod pokličkou.

Recepty dle ingrediencí