reklama

obrazek

Chlupaté knedlíky

Autor: Renata Opletalová
Vloženo: 15.02.2012 16:32

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 586 lidí
Hodnocení: 1.66
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

10 starších brambor, 2 lžičky oleje, 2 vejce, hrubá mouka, 4 lžíce strouhanky, 3 lžičky soli, 1 červené sterilované zelí, uzené maso.

Příprava

Syrové brambory nastrouháme najemno, hmotu vymačkáme do cedníku a necháme odkapat. Přidáme sůl, vejce, hrubou mouku, strouhanku a promícháme. Mokrou lžící vykrajujeme knedlíčky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Vaříme 8-10 minut. Nejprve uvaříme knedlíky z poloviny těsta a vyjmeme je do mísy. Do stejné vody zavaříme knedlíky z druhé poloviny těsta. Během vaření knedlíčky vařečkou nadzvedneme, aby se nepřilepily ke dnu. Zelí uvaříme, vyklopíme do cedníku a necháme odkapat. Knedlíky dáme na talíře, můžeme je rozkrojit, přidáme zelí, omastíme sádlem nebo šťávou vypečenou z masa. Navrch můžeme dát teplé škvarky a cibulku osmaženou na sádle.

Recepty dle ingrediencí